Nieuwe uitdagingen!

Half Augustus begon de nieuwe start van ons werk. De eerste uitdaging was het weer. Verwend door het koele Nederland viel de hitte op ons. Tot nu toe dagelijks boven de 30 graden. Gelukkig niet alle nachten ook zo warm. Er komt wat invloed van het najaar. In de nacht maakt de dauw het land vochtig en opeens zie je de najaarsbloemen opschieten. Onder andIMG-20170919-WA0001ere wilde krokussen en sea sqill.

Een onverwachte uitdaging in de olijfhout werkplaats. De verkoop gaat redelijk goed en daardoor kon maandelijks de huur en het loon betaald worden. Helaas zijn dat niet alle kosten.

Peter heeft een optimistische instelling en de hoop was gevestigd op de resultaten van de laatste maanden om het jaar positief af te sluiten. Door de leiding van “Love into Action” werd realistischer gerekend. Nog 4 maanden over en er is nog geen reservering voor de inkoop van IMG-20170919-WA0006nieuw hout. Ook andere reserveringen waren (nog) niet aanwezig.

Eigenlijk gaat het niet goed met de olijfhout werkplaats. Er moet stevig bezuinigd worden anders kan het werk straks niet verder. Voorstellen voor ingrijpende veranderingen werden gepresenteerd. Belangrijkste verandering is de verhuizing van de olijfhout werkplaats en het winkeltje met kantoor ruimte. De ruimtes in het gebouw van Love into Action zijn duidelijk minder IMG-20170919-WA0002uitnodigend, maar er hoeft geen huur betaald te worden.  Er waren aanvragen voor ondersteuning van het werk, maar er is weinig respons op gekomen. Het is goed om te blijven bidden en antwoorden te verwachten, maar soms liggen de antwoorden bij de eigen verantwoordelijkheid.

Het is belangrijker om een werkplaats voor de jongens in stand te houden dan vasthouden aan een te dure plaats. Met ons thuisfront, de veldwerkleiders en een adviseur die het werk van binnen uit kent, IMG-20170919-WA0003kwamen we tot de conclusie dat ingaan op het aanbod van Love into Action een goede mogelijkheid is om verder te kunnen gaan. Ons visum kan ook weer aangevraagd worden.

Met de verhuizing zijn nog niet alle problemen opgelost. Daar blijven we aanIMG-20170919-WA0004 werken en voor bidden. De nieuwe plek begint vorm te krijgen en we gaan ons weer richten op de toekomst. Er is al een project in opbouw voor ondersteuning van het werk voor 2018. Daar mogen we de trouw van God in zien en daarom willen we kiezen voor het behoud van het werk voor deze jongens. Naast vele Bijbelse en praktische bemoedigingen kregen we oa deze tekst uit Galaten 6:9 Niet moe worden goed te doen , als het eenmaal tijd is, zullen we oogsten als we niet verslappen. Ten alle tijde overvloedig in het werk van de Heer.

5 Responses so far.

 1. Wanda Simmermans zegt:

  Shalom Peter en Tineke. Ja, dat was spannend de afgelopen tijd voor jullie. Goed dat er een oplossing is gevonden en dat het werk op een andere plek door kan gaan. Ik blijf ervoor bidden en zie er naar uit jullie weer te ontmoeten tijdens de veldwerkers conferentie. Groeten, Wanda Simmermans.

 2. Elleke van der Valk zegt:

  Mooi om te lezen, dappere helden.Volhouden en meebewegen en overgave aan God. Prachtig om te zien hoe de Heer jullie mag vormen en gebruiken tot eer van Hem.

 3. G.Visser zegt:

  Lieve 3, wat fijn om te lezen dat het werk zo door kan gaan! We zijn blij en dankbaar dat knopen doorgehakt konden worden. Fijn jullie weer te zien eind okt in Voorthuizen.
  Sjalom en Shana Tova! Liefs van Ger-Jo

 4. Bram Meijer zegt:

  Sjalom Peter en Tineke,
  Dit is de beste oplossing in het belang van de werkers.
  We hopen en bidden dat het werk door kan gaan onder de zegen van de Heer.
  Ligt Love into action ook op de westbank of in Jerusalem?
  Lieve groet, Alie en Bram

 5. Henk en jet zegt:

  Lieve Peter Tineke en Fatmeh,
  Goed om weer te lezen hoe het met jullie is na dat we elkaar zagen in augustus.
  Ook dankbaar dat er een oplossing is voor de werkruimte en de werkers en dat jullie daar ook hulp bij mochten ontvangen.
  We houden van jullie en denken aan jullie.
  Veel liefs groeten en bovenal Zijn Sjalaam.
  Henk en Henriette.