Pasen, bezoek en diploma Fatmeh

Na zoveel keer Moederdag, vierden we 5 keer paasfeest. Natuurlij002k vier je als gelovige elke dag het feest dat Jezus de zonde en dood overwonnen heeft! De Arabische en messiaanse gelovigen vierden op zaterdag de overwinning van Jesuah in de graftuin. Enthousiast werden worship songs in Arabisch en Hebreeuws gezongen. We kregen Bijbelwoorden mee in deze talen en een preekje in het Engels. Daarna was er ontmoeting voor iedereen met een lekker broodje en drinken. Ondanks de koude wind die avond, waren de ontmoetingen tussen de gelovigen hartverwarmend.De zondagochtend 001stonden we om 4.45 op om op tijd naar de graftuin  te gaan. Om 6.10 vonden we de laatste  zitplaatsen en zongen we lofliederen voor de verrezen Heer met gelovigen uit alle volken natiën! Een stukje hemel op aarde!

Direct door naar Bethlehem om in de Immanuel kerk elkaar te verwelkomen met “De Heer is Waarlijk opgestaan”. “Hij is echt opgestaan!” Aanbidding voor de opgestane Heiland! Verbondenheid en verwachting. Een ontbijt en geverfde eieren horen bij de traditie hier. Thuisgekomen waren we toe aan een dutje, ook al was t pas 10 uur. Onze vrienden in Jeruzalem wilden met hun kinderen toch wel graag naar king of kings, dus gingen we voor de 3de keer naar de kerk en vierden we weer zo bijzonder mee dat Jezus regeert en Koning is.

De afgelopen maanden hebben we heel wat mensen ontmoe003t! Erg fijn om te merken dat mensen ons willen ondersteunen en de moeite nemen om ons te bezoeken, naar de werkplaats kwamen of bij Love into Action gezellig met ons de lunch gebruikten. Velen hebben ook kilo’s verband mee gebracht. Via Hendrika uit Nijverdal is dit allemaal keurig verzorgd! Namens de moeders met kinderen die de EB huidziekte hebben, BEDANKT! Ieder bezoek brengt z’n eigen mooie, bemoediging met zich mee!  Mocht je mensen weten die naar Israël komen laat ze weten dat ze welkom bij ons zijn! Voor bezoek, met of zonder verband! Welkom voor een lunch! En om dan nog mee te horen over het leven in Bethlehem gebied.

Deze week komt er in beide gebieden Trump. Wat heeft dat veel voeten in aarde. Wegen zijn afgesloten en het wordt aan de Arabische kant gevierd met weer een staking, weer zijn de winkels en scholen dicht. Welkom met een vraagteken  .snior 2

Fatmeh  heeft goed haar best gedaan op school de afgelopen tijden. Ze is sterker geworden na de ziekte periode. Wel afgevallen. Ze heeft de examens gedaan en verwacht te slagen. Iedereen doet mee in de klas met de afsluiting van de school periode. De diploma uitreiking met prachtige toga’s en baretten. Een vriendengroep mag dit komen bijwonen in een speciale hal. ‘s Avonds is er een feest met dansen, muziek en eten! Ze heeft een aanvraag gedaan om bij Love into Action vrijwilligers werk te gaan doen en daarin te gaan ontdekken wat ze verder zou kunnen studeren. In vertrouwen gaan we verder. Eerst mogen Fatmeh en Tineke naar Opwekking als cadeau voor het slagen! Ze logeren dan in Almere bij familie. Je kan Tineke mobiel bereiken op 06- 83349928. Of op app +972542085927.

7 Responses so far.

 1. G.Visser zegt:

  Dag lieve dappere mensen!
  Eerst een heel dikke vette felicitatie voor Fatmeh..
  Je bent er toch maar in geslaagd : om te slagen, na
  zoveel tegenslag door ziekte afgelopen jaar..
  geweldig hoor!!
  En nu je cadeau…morgen naar Ned. en naar Opwekking.
  Heel veel plezier jullie samen in Almere en in de polder. Veel liefs voor jullie alle drie! Zielig voor Peter…alleen thuis! Hoelang???

 2. Bea en Bert zegt:

  Van harte gefeliciteerd en alle goeds in Nederland ! Koffie staat altijd klaar! Be blessed!

 3. Paulien Augustinus zegt:

  Gefeliciteerd Fatmeh!! Goed gedaan! Nu verder op weg met God! Goede reis en een fijne tijd in Nederland.
  Groeten van Paulien

 4. Lieve Fatmeh wat geweldig dat je geslaagd bent. Knap van harte gefeliciteerd!
  Wat leuk dat jullie naar opwekking gaan. Veel plezier en Zegen daar toegewenst.
  Ben heel blij en dankbaar de goede berichten van jullie te lezen.
  Als mijn gezondheid het weer toelaat hopen we jullie zeker weer te bezoeken.
  Groeten en veel liefs en Salaam,
  Mede namens Henk,
  Henriette van Soest.

 5. Hermien Smoes zegt:

  Fatmeh, van harte gefeliciteerd met je slagen, geweldig.
  Heel veel wijsheid toegewenst voor je vervolgstudie.
  Allebei een heel fijne tijd gewenst in Nederland bij Opwekking en bij de familie. Gods zegen toegewenst voor jullie
  hele gezin.

 6. Joke de Wit zegt:

  Fatmeh, gefeliciteerd met je slagen,ook Peter en Tineke met dit feest. Een gezegend Pinksterfeest.
  Groet Joke.

 7. Tineke 't Lam zegt:

  Lieve Vrienden badankt voor jullie bemoediging en mee leven. Wie weet zien we elkaar deze zomer!
  Welkom op een van de plaatsen waar we mogen verblijven. Dit komt in het volgende bericht.

  Gezegende zomer periode.