Peter & Tineke

bilder judith 119bearbPeter en Tineke ’t Lam zijn door de Hervormde gemeente Vriezenveen uitgezonden naar Israël, om Jood en Arabier te dienen. In een land waar haat, angst en geweld het dagelijkse leven bepaalt, getuigen zij met hun werk en hun leven van de liefde en vrede van God.

Het Begin
Peter en Tineke zijn opgegroeid in Dordrecht en in 1980 getrouwd, waarna ze in Vriezenveen kwamen wonen. Peter werkte als jeugdwerkleider  binnen de hervormde gemeente en Tineke als Kinderverpleegkundige.
Al geruime tijd voelden ze zich geroepen om in Israël te dienen. Vlak voor de golfoorlog, in januari 1991 zijn Peter en Tineke als vrijwilligers vertrokken naar Israël. Ze zijn uitgezonden door de Hervormde Gemeente van Vriezenveen, hun thuisgemeente.
Door hun wonen, werken en leven met drie Arabische kinderen hebben Peter en Tineke te maken met alle bevolkingsgroepen in hun directe omgeving. In een land waar angst, haat en geweld het dagelijkse leven bepaalt willen zij de liefde en vrede van God delen, door Jood en Arabier te dienen met hun werk.