Wat Tineke doet

c. Samech en HanienTineke | Jemima
Tineke werkt bijna elke dag in Jemima. Ze distribueert de medicijnen die nodig zijn voor de bewoners van Jemima. Er is een Palestijnse ziekte kostenverzekering die een beperkt aantal medicijnen uitgeeft. De rest moet bij de apotheek gekocht worden. Andere medisch materialen worden plaatselijk of in Jeruzalem gekocht.
Tineke zorgt voor de verwerking van 2de hands kleding. Regelmatig komen mensen kleding afgeven. Wat past is voor de bewoners, de rest gaat door naar andere mensen in nood, oa Prolife, hulp aan moeders die ongewenst zwanger zijn en ook naar de Syrische christenen.

Tineke | Zorg voor EB patiënten
Tineke werkt thuis aan de verzorging van hun pleegdochter Fatmeh. Ze heeft elk dag hulp nodig bij dagelijkse bezigheden. Zelfs het eten gaat niet op een normale manier.
Tineke zorgt dat de verbandmaterialen die nodig zijn voor de verzorging van Fatmeh ook bij haar thuis komen. Er zijn vrienden die het verzamelen, ophalen, verpakken en mee geven aan toeristen die naar Israel gaan. Soms wordt er een gift gegeven om het verband op te sturen.

Tineke gaat met Rasha een blind autistisch  meisje mee naar de pianoles in Jeruzalem. Ze speelt grote werken, oa Chopin en Mozart ect. Elke woensdag is er zwemmen met een aantal kinderen van de dagbesteding. De fysiotherapheute doet bewegingsoefeningen in het water en Tineke en collega’s zijn met de kinderen 1 op 1 in het water.

Dagelijks bidden voor de bewoners, werkers, staf en bestuur. Allen hebben de liefde en leiding van God de Vader nodig en van Jezus die de Goede herder is, die voorziet in al onze noden. Ook in moeilijk omstandigheden is onze Hoop en verwachting in Hem.