Wat Peter doet

Olivewood |Olijfhoutwerkplaats
In het “House of Hope” in Bethlehem is een sociale werkplaats voor bewerking van olijfhout. De werkplaats is een beschermde werkplek voor personen met een lichte verstandelijke beperking, die zich in een gewone werkomgeving niet kunnen handhaven. In deze werkplaats is meer aandacht voor begeleiding en is de verwachting lager. Er wordt wel inzet gevraagd, want dat brengt de nodige uitdaging. De jongeren kunnen een salaris verdienen. Afhankelijk van hun mogelijkheden is dat een basis om te bouwen aan zelfstandigheid.

In de werkplaats is ook beperkte ruimte voor jongeren met lichamelijke beperking. In de praktijk kunnen ze ontdekken wat hun mogelijkheden zijn. Als ze voldoende vaardigheid opgebouwd hebben kunnen ze ingezet worden in de productie. Peter heeft de algehele leiding over de werkplaats. Hij ontwerpt de producten, zorgt dat ze uitgezaagd en in elkaar gezet worden en dat het een mooi  verkoopbaar product wordt. Hij zorgt voor verkoop en verzending van de producten en kontakten met bezoekers en klanten. Daarbij is hij verantwoordelijk voor de begeleiding van de verstandelijk beperkte jongens.

De naam van de werkplaats is Olive wood. De nadruk ligt op live. De werkplaats wil de deur zijn naar leven. Door het gebruiken van je mogelijkheden bouwen aan je toekomst.