Psalm 63

Na het  onverwachte terugsturen van Tineke werd duidelijk dat ook het visum van Peter niet verlengd zou worden. Niet zo schokkend als voor Tineke omdat het werk en wonen nog even gewoon doorging, maar uiteindelijk net zo’n grote verandering. Het werk komt in het teken van overdracht te staan en het huis moet klaargemaakt worden om te verlaten.

Bij alle vragen is inmiddels duidelijk geworden hoe de Heer wonderlijk voorziet. De arabische medewerker kon tijdens het verlof al tijdelijk taken overnemen. In de korte tijd moest hij zich verder voorbereiden om de leiding blijvend over te nemen. Na een gesprek met de pastor bleek dat de kerkelijke gemeente verantwoordelijkheid wilde nemen om met raad en daad achter deze medewerker te gaan staan en werd duidelijk dat overdracht een feit kon worden.

Iemand met ervaring en kennis van zake staat achter de werkplaats. Hij is regelmatig aanwezig om te zien hoe het gaat en is bereikbaar als er vragen zijn. Bv. een kapotte machine. Deze persoon weet de weg en de prijzen. Toen duidelijk werd dat de overdracht geregeld was, was het ook duidelijk dat Peter niet onnodig langer hoefde te blijven. Voor het visum afgelopen was is hij vertrokken naar Nederland om samen met Tineke en Fatmeh de weg te gaan zoeken bij het opnieuw vestigen in Nederland. Net voor Pinksteren is hij aangekomen. Het was nodig om met rust te beginnen omdat de astmaklachten behoorlijk sterk waren. Gelukkig is dat nu beter. Nu op een tijdelijk adres bij vrienden in Nunspeet tot eind juni. Straks misschien nog een nieuw tijdelijk adres, maar hard op zoek naar een huis, om dan ook de andere stappen te nemen naar werk en alles wat nog meer nodig is. We blijven nog even onder de vleugels van Helping hands en nadere informative komt voorlopig nog via deze weg.

In deze onzekere tijd kregen we ps 62 waarin staat dat we onze ziel stil mogen maken bij God, van Hem is onze verwachting, ons Hij is onze Burcht en Schuilplaats.

Comments are closed.