Verhuizing olijfhout werkplaats

Onverwachts is de werkplaats verhuisd naar het huis Beit Yusef, van Love into Action. Wonderlijk om te zien hoe de Heer de dingen in elkaar laat passen. De beslissing om te verhuizen was nog maar net genomen of de helpers stonden al klaar.

Jan Eshuis, een trouwe helper uit Nederland, arriveerde en stond direct klaar om de werkplaats verhuisklaar te maken. Twee andere vrienden stelden de auto’s, inclusive grote aanhanger beschikbaar. In drie dagen was alles van de productie kant over. De volgende dag hadden de jongens al weer een plekje achter hun zaagmachine, tussen alle spullen die nog verder een plekje moesten krijgen.

DSCF1393 DSCF1403 DSCF1424 DSCF3916 DSCF3932 DSCF4115Na een week konden we echt aan het werk met de kerstproducten en de kaasplanken. Een week later konden we ook de showroom/kantoor verhuizen. Na het nodige passen en meten was de nieuwe multifunctionele ruimte klaar om de eerste bezoekers te ontvangen. Een groep uit Noorwegen. Ze waren onder de indruk van het werk en de producten. Ze zorgden voor de eerste grote verkoop in de nieuwe werk ruimte. We hopen dat zij daarmee de toon zetten voor het vervolg. We zijn nu druk met het klaarmaken van een bestelling kaasplanken en daarnaast het invullen van de mankementen die bleken na de eerste weken werk. De muren moesten echt wit worden, anders is er geen licht genoeg. Ook het opslaan van de houtresten, nodig voor de verwarming in de winter, moest klaar voor de regen komt. De jongens en de werkers van Love into Action gaan goed met elkaar om en genieten in de pauze van elkaars aanwezigheid. Dankbaar en in vertrouwen in elkaar en in de Heer, mogen we de Liefde in Actie brengen.

We mochten de veldwerkers conferentie bezoeken. Op de terugweg ontvingen we een nieuwe bevestiging om verder te gaan. De verlenging van ons visum laat erg op zich wachten. Toch hadden we de vrijmoedigheid om naar de conferentie in Nederland te gaan. De Heer heeft het bevestigd met een visum voor 3 maanden. Best wel bijzonder, want we hebben een ander visum nodig en dan kunnen ze erg lastig doen op het vliegveld. Soms geven ze dan maar een visum voor een week. Met deze bemoediging gaan we vol vertrouwen verder. Bidt met ons mee voor het visum. Ook een visum voor de andere medewerkers. In totaal wachten we met 7 personen op beweging. Alle papieren zijn ingeleverd, maar er komt geen antwoord.

9 Responses so far.

 1. Bram Meijer zegt:

  Fijn en bemoedigend dat alles goed is verlopen.
  Ziet er allemaal keurig uit.
  We bidden dat het met de visa goed mag aflopen.
  We leggen alles in de Handen van onze Heer.
  hartelijke groet,
  Alie en Bram Meijer

 2. Sipke de Boer zegt:

  Shalom Peter, dat ziet er goed uit. Mooi dat het zo vlot verlopen is. Is deze locatie verder ‘naar beneden’ en daarmee verder van jullie woning?
  Hartelijke groet, ook aan Tineke en Fatmeh

 3. Elleke van der Valk zegt:

  Wat een prachtige foto’s en een goede sfeer. Een mooie impressie van het bijzondere werk dat jullie mogen doen. Alle dank aan Jezus, onze redder en vrijmaker. Dat Zijn zegen door mag gaan!

 4. Jan vd Voort zegt:

  Jan en Lieneke vd Voort. 7 nov.2017
  Leuke foto’s en wat mooi dat de verhuizing zo goed is verlopen. Wij hopen en bidden dat deze nieuwe plek een zegen mag zijn voor jullie allemaal.

 5. Paulien zegt:

  Wat mooi dat de verhuizing zo vanzelf ging.
  Fijn dat jullie visum ook als een wonder kwam en jullie in geloof vooruit kunnen zien.

  Zegen en groet

 6. Natasja zegt:

  Wat mooi goed bezig. Hoop dat jullie nog lang jullie werk kunnen voortzetten.

 7. Gre en Gerrit den Dekker zegt:

  Fijn dat alles zo moeiteloos verliep. Jullie zijn rijk gezegend! Veel liefs van ons.

 8. G.Visser zegt:

  Wat ziet het er allemaal al goed uit! We zijn mét jullie dankbaar dat de verhuizing zo goed en vlot verlopen is en we wensen jou, Peter, heel veel werkplezier met je team in deze nieuwe ruimte! Komen de kerst-opdrachten op tijd klaar?
  We hopen het allemaal te bewonderen in maart D.V.
  Lieve groet, Gerrit en Johanna

 9. Wanda Simmermans. zegt:

  Mooie foto’s hoor. Fijn dat alles zo goed verliep. Leuk jullie te zien in Voorthuizen. Goed dat jullie voor 3 maanden een visum hebben. Bid voor spoedig ander visum. Liefs voor allen