verslag EB ontmoetingsdag

Met de maatschappelijk werkster, Hiba en haar Arabische vertaalster, Lorice gaat Tineke elke week op bezoek bij families die kinderen hebben met EB. Er zijn 3 dorpen buiten Bethlehem waar deze kinderen wonen. Gemiddeld proberen we elke familie elke 6 weken een bezoek te brengen. Niet alle kinderen hebben de ernstig vorm van EB gelukkig. Er zijn kinderen die alleen aan de handen en voeten blaren en wonden krijgen. Ook kinderen die wel overal op hun lichaam worstelen met wonden. Vaak hebben die kinderen ook problemen met slikken en eten. We luisteren naar de verhalen van de moeders, die intensief en liefde vol met hun kinderen bezig zijn. Ze ontvangen adviezen en verband materiaal, wat verzameld is in Nederland.

Zaterdag 11 November hadden we de ontmoetingdag in het Caritas baby Hospital,in Bethlehem, voor deze families. De hele familie kwam, inclusief de vaders! Terwijl de kinderen een eigen programma hadden met clowns en muziek, luisterenden de ouders naar verschillende lezingen en namen daar actief deel aan door veel vragen te stellen. Er was een dokter van het ministerie van Gezondheid in Bethlehem, het hoofd van de sociale dienst van Bethlehem, een tandarts, een maatschappelijk werkster van Wings of Hope. Eerst uitleg over EB en DNA door de dokter van Caritas. Veel families hebben DNA laten testen om te weten wie in de familie drager is van deze huidziekte. Veel families zijn getrouwd binnen de familie, waardoor de kans op kinderen met een handicap groter is. De maatschappelijk werkster en Tineke gaven een goed verslag van wat zij praktisch doen voor de families. Je merkte de sterke betrokkenheid bij elkaar. Vertrouwdheid met ieders situatie en de relatie die er in de loop van dit jaar nog sterker geworden is.

Aan het einde kreeg elke moeder een plastic box met verbandmateriaal: uierzalf, paracetamol drankje, dologel voor pijnlijke mond, baby olie, kleurboekje en stiftjes en een knuffel vanuit de donatie van Caritas en het EB project. We genoten daarna van een heerlijk broodje kip!

uitdeln aan moeders Huisbezoek EB boy bij EB dag Boxen vullen eb dag

Prematuur baby

Comments are closed.