Werk voor Peter

We mochten in het slot van deze warme zomer, met de voor ons vertrouwde temperatuur,” landen” in ons huis. In eerste instantie was het nog ons zelf ingerichte vakantiehuis. Maar we merken met het verstrijken van de tijd, dat we nu een nieuwe eigen plek hebben en dat geeft een basis om verder te denken. Ook voor Fatmeh is er meer zekerheid en zo krijgen we meer interesse om vooruit te kijken.

Nu werk vinden!
Ook hier ging de Heer voor ons uit. Peter had al een nette CV gemaakt. Met de nodige hulp en aanpassingen, zodat het weer wat aansluiting krijgt op Nederland. Nu echt gaan rondkijken in de buurt. Al diverse aanbevelingen gehad, maar nu kiezen. We hadden gezien dat er een instelling van Philadelphia vlak bij was en geïnformeerd of de buren daar iemand kenden. Niets van gehoord, maar nu toch het idée dat dit de plek was voor de eerste sollicitatie. De  vacaturelijst bezocht en gezien dat er een vacature was. De nieuwe gemakkelijke sollicitatie: Op internet een korte motivatie voor de functie en de CV opsturen. De volgende dag al bericht terug: Kan je over twee dagen op gesprek komen. In dat gesprek bleek dat de vraag van de buren toch was overgekomen en dat er eigenlijk gewacht werd op mijn sollicitatie. Er is nu een contract voor 32 uur. De eerste inwerkdagen zitten er op. Best wel een uitdaging. Niet alleen de dagbesteding, maar vooral ook wonen en de dagelijkse verzorging. Voor de rustige klanten alleen de onwennigheid. Voor de rumoerige en agressieve  klanten nog wel spannend. Fijn om te merken dat de groep vertrouwd is omdat we jaren met dit soort mensen gewerkt hebben

Heel fijn om weer aan het werk te zijn, al is dat in Nederland, in plaats van Beit Sahour. Heel onverwacht snel. Dus veel reden om dankbaar te zijn.

Inmiddels is het weer omgeslagen en zijn we de Nederlandse herfst ingegaan. Weer een nieuwe stap richting inburgering. Bedankt voor alle bemoedigen en belangstelling. We merken dat nog lang niet iedereen de brochure met informatie ontvangen heeft. Heeft u de brochure niet ontvangen stuur dan een mail naar: tlampt@gmail.com. We sturen graag de brochure toe. Natuurlijk ook welkom voor een bezoek.

Comments are closed.