zes keer moederdag

 

 1. Hier wordt de Moederdag op 21 maart gevierd. Dit is een reden voor de Arabische gelovigen om hier extra bij stil te staan en de moeders in het zonnetje te zetten en te bemo
  edigen. Met de bus vertrokken we met 45 vrouwen om 7 uur richting het checkpoint. Gelukkig had iedereen een permissie om dit te passeren. En konden we gewoon in de bus blijven zitten. Deze permissie is voor de gelovigen en ze krijgen dit rondom de feest dagen. Deze keer tot eind april. Niet iedereen die aanvraagt ontvangt helaas. De permissie kan ook op een andere locatie afgegeven worden. Aan een andere kerk , dan is het zoeken en vragen of jou permissie per ongeluk daar aan gekomen is. Paulien, die deze trip georganiseerd had over kwam dit. Haar permissie was er niet bij en ze weet niet waar die dan wel is aangekomen?

We reisden tot een plaats boven Tiberias. Naar een grote zaal met meer dan 500 vrouwen uit de hele Westbank regio waren,die in bussen en auto’s hiernaar toe gekomen zijn. We zaten aan mooie gedekte tafels, naast een mooie versiert podium, met prachtige bloemen. Bij binnenkomst kregen we een lampje. Een uitgebreid welkom aan iedere moeder en bemo001edigen uit het woord! Een uur lang uitgebreide Arabische worship, prachtig en verwonderend om vele jonge vrouwen/ meisjes in vuur en vlam, vol over gave te zien, de Here te prijzen en te eren. In de liederen uit te spreken op Hem te vertrouwen. Daarna weer een Bijbelstudie, over de moeder die bij Jezus kwam voor genezing van haar dochter. Er werd gebeden voor iedere moeder en haar kinderen, ook voor genezing van ziektes. Drie uur later mochten we genieten van heerlijke salades, kip of vis en feestelijke taart. Onze groep ging als afsluiting van de dag even naar het meer van Tiberias. Frisse lucht na zolang binnen zitten en weer ruim 2 uur in de bus naar huis.

 1. Thuis werd deze moeder verrast door kadootjes voor de keuken. Nieuwe koekenpan, nieuwe thee glazen, nieuwe messen. Om nog beter in de keuken te werken en lekker eten klaar te maken. Dank aan Fatmeh en Peter!
 2. Zondagochtend in de Immanuel kerk zongen kleine en grotere kinderen een lied voor de moeders en spraken de kinderen een gebed uit voor de moeders. Bijzonder! De jeugd had een filmpje gemaakt waarin de kinderen voor de camera aan hun moeder iets liefs zeiden of bedankten. De pastor had een preek over het leven van Bathseba. Zo bijzonder om over haar leven te horen. Na alle zonde en verdriet kreeg ze 4 jongens die met naam genoemd worden. En 2 van hen staan in de twee geslachts registers van Jezus; Salomo en Natan. Mogelijk de lijn naar Josef en de lijn naar Maria. Ze investeerde in de levens van haar zonen, door hen de weg met God te leren. De lessen van haar kan je vinden in het eind van het boek Spreuken, de spreuken van Lemuel, de naam van de derde zoon. Zoveel blijken van de uitwerking van vergeving en genade als antwoord op een oprecht hart dat schuld belijdt. Na de dienst met de gemeente eten, zodat moeders niet hoeven te koken.
 3. Dinsdag was de officiële Moederdag. Warempel kreeg ik eten van een jonge moeder die002 Arabische maaltijden maakt voor mensen in nood. Dat ben ik niet maar ze zei: jij zegent anderen, nu zegenen we jou! Dank aan de Heer.
 4. Met Mirvat was ik op stap en in eens vroeg ze of ik met haar ergens wilde eten voor moederdag. Dat was een verrassing en we aten heerlijke pizza.
 5. S’Avonds kwam de jeugd groep,waar Fatmeh ook bij betrokken is, bij ons thuis, voor moederdag! Ik kreeg een kadootje en een van de jongeren sprak een gebed uit!

Tel je zegeningen moeder! Dank aan de Heer! Gezegend verder gaan.

8 Responses so far.

 1. Hendrika Kreileman zegt:

  Tineke, wat prachtig ! Wat een eerbetoon aan de moeders en ook aan jou! Je hebt het verdiend . En wat mooi dat daar in de kerken ook zoveel aandacht voor is met lessen van moeders uit de bijbel.
  Hendrika

 2. Tineke, wees gezegend!

 3. Eta Brouwer - van Muiswinkel zegt:

  Wat een mooi verhaal Tineke!Allemaal verrassingen voor jou. En nu mooie herinneringen.
  Alle goeds,Jan Dirk en Eta

 4. Bert en Bea zegt:

  Mooi om te lezen hoe de Heer je bemoedigd en zegent. Hij laat je nooit los !

 5. fam. Van Wagtendonk zegt:

  Tineke, hoe gaat het dan wel als je jarig bent, hoe vaak wordt dat gevierd?………………
  Fijn dat er zoveel liefde en dankbaarheid uit spreekt. Groetjes, Tante Ali en oom Han.

 6. Alie en Bram Meijer zegt:

  Wat een unieke gebeurtenis om met zoveel moeders tegelijk Moederdag te vieren. Geweldig en mooi.
  Jullie worden daar rijk gezegend.
  Gods zegen en hartelijke groeten,
  Alie en Bram Meijer

 7. Floor zegt:

  Wauw Tineke wat heerlijk! Je bent een belangrijke moeder voor velen!

 8. Anneke de Boer zegt:

  Tineke,wat mooi en ontroerend. Hoe dankbaar kun je je voelen om moeder te mogen zijn!

  Liefs, Anneke